Ambalaža

Proizvodi su svuda oko nas, složeni u rafe, vitrine, po izlozima, na TV-u, u novinama…
Koji kriterijumi utiču na to koji ćemo proizvod staviti u korpu. Ima ih mnogo, od kvaliteta, cijene, reklame, brenda, ali jedan od njih je onaj koji je odlučujući. Koliko puta ste čuli: “Ambalaža prodaje proizvod”?
Činjenica je da se uvozni proizvodi puno bolje prodaju od domaćih. Zapitajte se zašto. Dovoljno je pogledati njihovo pakovanje i odgovor se sam nameće. Rijetki domaći proizvodi koji su uspjeli da potisnu stranu konkurenciju imaju odličnu ambalažu.

Kod nas, kao po pravilu, prilikom razvoja novog proizvoda, sredstva predviđena za dizajn pakovanja su minimizirana ili uopšte nisu planirana. U tom slučaju, taj posao biva prepušten onom ko će dizajnirati ambalažu za najniži honorar. Tada posao od najveće važnosti za dobar plasman proizvoda rade osobe ili firme koje nemaju dovoljno znanja i iskustva. Rezultati toga su očigledni i firmu koštaju neuporedivo više od novca koji je trebalo na početku uložiti u dobar dizajn vlastitog proizvoda.

Bez obzira na to koliko neka marka ima dobar prolaz na tržištu, povremeno je potrebno osavremeniti njen imidž kroz oblik pakovanja, izbor boja, nove materijale i sl.
Kreiranje ambalaže je jedan od najzahtjevnijih poslova grafičkog dizajna i u svakoj ozbiljnoj firmi vodi ga tim stručnjaka koji analiziraju tržište, aktuelne trendove, ukuse potrošača i na osnovu toga prave rješenja u kojima proizvod postaje primamljiv.

Za savjet ili pomoć obratite nam se:
e-mail: info@brendovi.ba
telefon: 051 325 900
fax: 051 325 902
adresa: Voždovačka 1, Banja Luka

Analiziramo i procjenjujemo vaš web sajt

BESPLATAN SERVIS više...

Povećavamo posjećenost vašeg sajta

Postavljamo vašu adresu na vrh Googla više...

Pravimo kvalitetne web stranice

Predstavite se kako vam dolikuje više...

Stvorimo kvalitetan BREND

Upravljamo utiscima kupaca više...

Dizajniramo ambalažu

koja prodaje proizvod više...

Dizajniramo i redizajniramo logotipe

Po njemu se prepoznajete više...

Vizuelni identitet

Kreiramo grafičke standarde više...

Vektorizovanje

postojećeg logotipa više...

Predstavite se na pravom mjestu evron photo Diona Agrokalem Tropic Ribarstvo